nlen

Uit de praktijk

Uit de praktijk – Een aantal voorbeelden van internationale werving en selectie procedures die wij afgelopen periode hebben begeleid voor onze MKB opdrachtgevers.

Heat and Control – Technical Sales Engineer
Heat and Control in Lelystad is onderdeel van een wereldwijd Amerikaans familiebedrijf en levert productiemachines voor onder andere de voedingsmiddelenindustrie. In 2017 werd een technical sales engineer gezocht om het salesteam te begeleiden bij de technische kant van de offertes. Er was behoefte aan een communicatief en klantgericht persoon met uiteraard een technische achtergrond. Daarnaast moest de persoon passen in de professionele internationale omgeving van het bedrijf en ervaring hebben met AutoCAD 2D tekenen. Na een traject waarbij de vacature zowel in Nederland als in Roemenië en Spanje werd uitgezet, is uiteindelijk een Roemeense dame gevonden met een technische, internationale achtergrond.

HiTec Food Systems – Field Service Engineer
HiTec Food Systems BV in Zwolle bedenkt, ontwikkelt en produceert RVS-oplossingen op maat voor de voedingsmiddelenindustrie. Het bedrijf zocht engineers om deze machines op te bouwen en te onderhouden. Omdat deze specifieke kennis en ervaring in de Nederlandse arbeidsmarkt momenteel behoorlijk schaars is, is samen met HiTec besloten om deze vacature ook in Roemenië uit te zetten. Door deze bredere manier van zoeken krijgt onze opdrachtgever een beter beeld van de beschikbare kandidaten die er in de markt zijn.

Mefiag Filters & Pumps – Senior Areamanager Zuid-Europa
Mefiag® Filters & Pumps in Heerenveen is onderdeel van het wereldwijde CECO Environmental. Het bedrijf is wereldleider in de ontwikkeling, vervaardiging en levering van corrosie bestendige filters en pompen die voornamelijk worden gebruikt in de galvaniseer-, anodiseer- en metaalbewerkingsindustrie. Er was behoefte aan een senior areamanager om de markt in Zuid-Europa te onderzoeken en daar gedegen distributiekanalen op te zetten. Er werd gezocht naar een echte relatiebeheerder die de juiste lijnen kan leggen, deze doelgericht en gestructureerd in kan richten, de vertaalslag weet te maken van technisch complexe materie naar begrijpelijke formuleringen en vanzelfsprekend uitstekend Engels en Spaans spreekt. De vacature is zowel in Nederland als in Spanje uitgezet en na een mooi proces; allereerst middels videoconferentie en daarna door live gesprekken in Nederland, is er een Spaanse kandidaat aangenomen.

Hoe wij dat doen? Bekijk hier onze werkwijze.

error: Content is protected !!